Legyen szó bármilyen vállalkozásról, alapvető elvárás, hogy legyen saját, céges weboldala. Egy olyan vállalkozás, amely nem elérhető az Interneten, minden nap ügyfeleket veszít. Egy weboldal mindenképp folyamatos pénztermelő lehetőség minden vállalkozás számára.

Rengeteg hasonló profilú weboldal létezik, így kiemelt fontosságú a keresőoptimalizálás. Nem elegendő, hogy az új weboldalunk megjelenik a keresőben, hanem az a cél, hogy a lehető legjobb helyen szerepeljen. Emellett lehetséges Google hirdetéseket is alkalmazni, annak érdekében, hogy mielőbb megtaláljanak az érdeklődők.

Ingyenes, vagy fizetős?

Egy hosszútávra tervezett, komoly vállalkozás esetében mindenképp kerülni kell az ingyenes tárhely, ingyenes aldomain használatát. Saját weboldalra és domain névre nem szabad sajnálni a pénzt. Ez évente néhány ezer forintot jelent.

Másik fontos jó tanács, hogy lehetőleg olyan weboldalt készíttess, amely egyszerűen módosítható, vagyis van cPanel kezelőfelület.

Sablon választásánál, mely a weboldalad kinézetét határozza meg, érdemes fizetős megoldást választani, hosszútávon ez is megtérül. Az ingyenes megoldásoknak néha több hátránya van, mint előnye, ráadásul a használhatósága, variálhatósága sokoldalúbb. Az ingyenes megoldásoknál a frissítés nem mindig biztosított, ezért előfordulhat, hogy időnként nem elérhető a weboldalad, mellyel értékes ügyfeleket veszíthetsz.

Tárhely és domain

A tárhely mellett domainre is szükséged lesz. Ezen a címen keresztül lehet majd elérni a weboldalad. Ezt fogják az ügyfeleid megjegyezni, így nem csak egy technikai adat, hanem fontos része a vállalkozásodnak is. A domain kiválasztása nem könnyű feladat egy vállalkozás életében sem. Ezt nem célszerű cserélgetni, mert egy domain csere általában negatív hatással van a keresőoptimalizálási törekvéseidre és az ügyfeleid szemében is romboló hatású. Érdemes ezt jól átgondolni, hosszútávra tervezni. Ellenőrizd a szabad domain neveket! Kattints ide!

Összegezve mindenképp érdemes minden tekintetben professzionális megoldásban gondolkodni és erre pénzt áldozni.

Ha egy alap funkciókkal rendelkező profi üzleti weboldalra van szükséged, itt is megrendelheted: